Obujanje spominov naših diplomantov ob 25-letnici Abiture – Mojca Sternad, organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti

Obujanje spominov naših diplomantov ob 25-letnici Abiture – Mojca Sternad, organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti

Mojca Sternad, organizatorka poslovanja v velneški dejavnosti,
diplomirala 2017,
ukvarja se s prehranskim svetovanjem.

Kdaj in na podlagi česa ste se odločili za študij na Abituri? Kaj vas je prepričalo?
Za študij na Abituri sem se odločila predvsem zaradi programa velnes. Že od nekdaj se nagibam k zdravemu načinu življenja in v tej stroki bi v prihodnosti tudi rada delovala. Ko sem slišala za študijski program velnes na Abituri, sem takoj vedela, da je to študij zame. Informativni dan pa me je samo še dodatno prepričal.

Ste bili s programom in študijem zadovoljni?
S študijem sem bila zadovoljna, lahko rečem navdušena, moja pričakovanja so se več kot uresničila. Pridobila sem veliko novega znanja in tudi praktičnih izkušenj, ki mi bodo definitivno prišle prav pri zaposlitvi. Najbolj me je navdušilo to, da profesorji ne samo predavajo, da niso le teoretiki, ampak tudi delujejo v svoji stroki, tako da so podajali praktična znanja in izkušnje in smo pri študiju pridobili točno to, kar potrebujemo pri delu. Zadovoljna sem bila tudi s celotnim delovanjem vodstva šole in referata, saj se glede študija lahko vedno obrneš na njih. V veliko pomoč sta študentom predvsem Mojca in Marko v referatu šole, kjer so nam bila vrata vedno odprta.

Kakšen se vam je zdel način dela/študija na šoli?
Način dela na Abituri je bil dobro prilagodljiv ostalim obveznostim, ki jih imamo študentje, to pa predvsem s popoldanskimi predavanji, tako da smo študij lahko uskladili s službo. Prav tako je organiziranost predavanj in vaj primerno razporejena, da lahko študent v roku tekoče opravi vse študijske obveznosti.

Katere prednosti ima študij na Abituri?
Predvsem odnos profesorjev in vodstva šole do študentov je velika prednost študija na Abituri, prav tako tudi način predavanj, ki so podana preko praktičnih izkušenj profesorjev. Študij pa je tudi cenovno ugoden.
 
Vam znanje, pridobljeno med študijem, koristi pri delu?
Definitivno in mi v prihodnosti tudi še bo.

Vaši cilji za naprej, ambicije …
Preko velnesa sem se usmerila v nutricionistiko in postala tudi prehranska svetovalka z licenco. Svojo kariero bom torej posvetila spodbujanju k zdravemu načinu prehranjevanja oz. kar k zdravemu načinu življenja – velnesu, kar je za vsakega posameznika lahko velika dodana vrednost.

Zakaj naj se študentje odločajo za Abituro?
Ker presega vsa pričakovanja.
 
Bi za konec želeli kaj sporočiti vsem, ki se odločajo za študij na Abituri?
Kratko in jedrnato: »ne bo vam žal«.

© 2016 - 2018 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki