Novice in dogodki

Se vidimo jeseni v živo? Srečajmo se že zdaj!

Pridite na osebni info klepet v času, ki vam ustreza. Ne veste, katero smer izbrati? Niste prepričani, če je oblika izrednega študija prava izbira za vas? Vas zanima, kako je s stroški študija? Se hočete v živo prepričati, če razumemo vaše osebne želje in potrebe? Pridite na osebni info klepet! V referatu smo veseli obiskov v živo vsak delovni dan od...

Odpoved študijskega procesa v fizični obliki

Zaradi širjenja virusa COVID-19 bo v skladu z novo odredbo od ponedeljka, 16. 3. 2020, šola zaprta. Ponovno prosimo vse, ki se ne počutite dobro ali ste bili v stiku s kom, ki je okužen, da ostanete doma. Z odgovornim vedenjem lahko zelo zmanjšamo nevarnost okužbe z novim virusom. Od 16. 3. dalje bodo odpovedane tudi uradne ure referata in knjižnice oziroma bodo do...

Obvestilo – preliminarne usmeritve glede koronavirusa COVID-19

V skladu z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2) na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus trenutno bolj razširjen, smo na Abituri, da ne bi prišlo do zapletov pri izvajanju aktivnosti, sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa. Vsi zaposleni, sodelavci,...

Organizacija dogodkov »od A do Ž«

Zakaj organizirati dogodke kot eno od komunikacijskih orodij? Kaj želimo z dogodkom doseči, kaj dosežemo? Žur, promocijo, doživetje, »vau učinek« …? Kaj pri tem naredimo sami, kako izbrati pravo ekipo, zanesljivo in s sinergijo, na koga se še lahko obrnemo, da bo dogodek popoln? Na kaj moramo biti pozorni, na kaj ne smemo pozabiti? Kako finančno upravljati...

Informativni prestopni februar

Pridite na kavo, lahko brez najave. Dobrodošli ste na informativne dneve, v petek, 14. februarja ob 17.00 in v soboto, 15. februarja ob 9.00 v Celju, ter v četrtek,  20. februarja ob 17.00 v Zagorju. Na informativne študijske klepete z bodočimi študenti pa smo pripravljeni tudi vsak februarski torek in četrtek od 16.00 do 18.00. Lahko pa se spoznamo iz oči v...

Študentje Gostinstva in turizma na vajah

6 različnih vrst vina so na strokovno vrhunski način postregli študentje Gostinstva in turizma pri dobrotah, ki so jih ustvarili iz izbranega mesa, morskih sadežev, zelenjave, žitaric, jabolk in obilja začimb pri predmetih Osnove kuhanja in Osnove strežbe. Skrbno pripravljena gostija ni bila en sam užitek. Bila je užitek pridobivanja znanja, odpravljanja napak in...

Kako služiti z družbenimi omrežji?

Na to vprašanje so dobili odgovore udeleženci gostujočega predavanja Simona Škete o poslovni rabi in specifikah omrežij FB, Instagram in LinkedIn. Na oktobrskem srečanju so med drugim spoznali pomembnost omrežij  za grajenje osebne znamke, povezovanje (networking), zbiranje podatkov, spremljanje relevantnih člankov, iskanje potencialnih delodajalcev in strank. V torek,...

Prvi dan osebnih spoznanj

Uroš Perič, Tinkara Fortuna, Igor Magdič, Niko Vihar, Simon Šketa in Mojca Kranjc so 1. oktobra, prvi dan študijskega leta 2019/2020 delili svoje študentske izkušnje in svoje poglede na ustvarjanje osebne blagovne znamke z nekdanjimi, sedanjimi in bodočimi študenti Abiture in FKPV. Okrogla miza o osebni blagovni znamki je bila del prvega dneva osebnih spoznanj, na...

Strelske vaje študentov programa Varovanje

Študentje programa Varovanje, imajo v sklopu predmeta Oborožitev in streljanje terenske vaje na strelišču Zveze častnikov Hrastnik. Pod nadzorom inštruktorjev streljanja se seznanjajo s streliščem in varnim rokovanjem z orožjem. Seznanili so se s streliščem in se praktično preizkusili v rokovanju s strelnim orožjem brez nabojev na ognjeni oziroma strelski liniji...

© 2016 - 2020 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki