Obujanje spominov naših diplomantov ob 25-letnici Abiture – Bojan Kugonič, ekonomist

Obujanje spominov naših diplomantov ob 25-letnici Abiture – Bojan Kugonič, ekonomist

Bojan Kugonič, ekonomist,
diplomiral leta 2013.

Kar veliko let je preteklo, da sem se odločil poravnati svoje stare račune, glede nedokončanega študija ekonomije. Poln različnih praktičnih izkušenj in znanj sem želel ta znanja še nadgraditi in jih potrditi z diplomo. Po obisku informativnega dne in odlični predstavitvi sem se brez večjih pomislekov odločil za Abituro. Ni mi žal. Izbral sem najboljše. Junija 2013 sem v rednem roku diplomiral na tej Višji strokovni šoli na programu Ekonomist.

Čudovito sem se počutil med mlajšimi sošolkami in sošolci, odlično smo sodelovali, si med seboj pomagali in med njimi sem kar pozabil, da sem precej starejši od njih. Izobraževanje v tej družbi me je kar pomladilo. Slabih spominov na to izobraževanje enostavno nimam.

Všeč mi je bilo, ker so vsi profesorji, poleg pomembnih teoretičnih znanj, dajali velik poudarek tudi praksi. Tudi referat, z gospo Mojco na čelu in njenimi sodelavci si zasluži vse pohvale. Odlično so nas informirali o vsem, nam pomagali pri reševanju naših problemov in nas po potrebi tudi vzpodbujali.

Za piko na i pa je skrbela naša ravnateljica, gospa Breda Perčič, ki je poskrbela za odlično organiziranost in strokovno delo na šoli. Po potrebi nas je izkušeno in na primeren način nagovarjala, vzpodbujala in včasih tudi pomirila strasti naše »otroške« razposajenosti. Tudi na naša druženja se ni pozabilo. Imeli smo organiziranih kar nekaj spoznavnih večerov, piknikov, kjer ni manjkalo družabnih iger, dobre volje, dobre hrane, pijače in odličnih palačink.

Še ena anekdota iz teh študentskih dni:
Predavanja za matematiko in statistiko sem, ker mi je zaradi službenih obveznosti tako odgovarjalo, obiskoval na enoti v Zagorju. Predmet nam je predavala mlada in lepa profesorica, ki je prav tako prihajala iz Celja. Prvi dan predavanj sem bil pravočasno v predavalnici, nisem zamujal. Ko je profesorica ob prihodu receptorja vprašala, v kateri predavalnici bodo predavanja za matematiko in statistiko, ji je receptor seveda lepo pojasnil, potem pa jo je še opozoril, naj pohiti, češ da je profesor že v predavalnici. No in ta »profesor« sem zaradi mojega starejšega in zgleda učenega videza bil jaz. Seveda sem bil tako prisiljen, da sem se, kot se za profesorja spodobi, za ta predmet pri učenju še posebej potrudil.

In na koncu še sporočilo tistim, ki se odločate za študij na Abituri:
Ne razmišljajte, ABITURA je enostavno najboljša, in znanje, ki ga boste pridobili, bo vaš adut, da se boste lahko zaposlili, delo potem odlično opravljali in tudi napredovali.

Veliko uspeha pri študiju in tudi pozneje v življenju vam želim.

Bojan Kugonič

kugonič - 1

© 2016 - 2019 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki