Dobrodošli na prvem predavanju novega študijskega leta

Dobrodošli na prvem predavanju novega študijskega leta

Nikoli ni prepozno za izobraževanje oziroma da z izobraževanjem še nadaljujemo.

Zakaj je to prvo predavanje, če pa že nekaj let namesto prvega študijskega predavanja pripravljamo Dan osebnih spoznanj? Zato, ker vem, da so tudi naša redna predavanja v resnici srečanja, na katerih se med seboj spoznavamo predavatelji in študentje kot zanimive osebe; in na predavanjih enakovredno debatiramo o izkušnjah iz prakse, ki jih seveda v skladu z učnimi načrti začinimo tudi z vso potrebno teorijo. Pogosto povabimo tudi zanimive goste.

Na prejšnjih Dnevih osebnih spoznanj smo gostili eksperte za različna aktualna vprašanja in v čast mi je, da lahko nekatere sogovornike iz prejšnjih Dnevov osebnih spoznanj danes znova pozdravim med nami. Letos pa smo se odločili, da vzamemo Dan osebnih spoznanj zelo osebno zaposleni in predavatelji.

Abitura obstaja že 30 let. Letos praznujemo in v naših prostorih vas čaka publikacija, ki smo jo izdali ob tem jubileju. Če bi šteli vse ravni izobraževanj in vse programe, ki jih je ta organizacija zasnovala v teh desetletjih, smo nedvomno največja izobraževalna organizacija v Sloveniji. Danes smo znani predvsem po Abituri, višji strokovni šoli, in po Fakulteti za komercialne in poslovne vede. Mi skupaj ponujamo 16 študijskih programov, hkrati pa se ves čas zavedamo, da nas druži SKUPNA MREŽA LJUDI. Marsikdo, ki začne na Abituri, s študijem nadaljuje na FKPV. Še pomembneje pa je, da zaposleni tako na Abituri kot na FKPV SKUPAJ uresničujemo obljube in vrednote kakovostnega izobraževanja, predvsem pa medčloveškega razumevanja.

Skupaj smo ponosni na mnoge posameznike, ki so študirali na eni ali drugi ali obeh izobraževalnih organizacijah; skupaj smo navdušeni, ko ankete pokažejo, da so študentje pri nas izjemno zadovoljni tako s predmeti kot s predavatelji in še posebej z zaposlenimi, ki se vsakič znova potrudimo, da študentje res napredujejo. Ko rečemo, da razumemo najrazličnejše okoliščine naših študentov, to ne pomeni, da komu gledamo skozi prste, mu pa znamo s prilagajanjem terminov in podobno pomagati, da zmore doseči svoje izobraževalne cilje. Marsikdo ob tem dobi pogum, da nadaljuje še na višji stopnji, kot je prvotno načrtoval. Posebej ponosni smo na to, da pri nas uspešno in z veliko volje študirajo mnogi zaposleni, samozaposleni, športniki in drugi, ki imajo poleg študija še druge obveznosti ali interese v življenju.

Pogosto nas preseneti, da je z nami zadovoljen kdo, ki je imel s študijem drugje slabe izkušnje. In v resnici težko razumemo, da se je kdo pri študiju ustavil zaradi razmeroma nepomembnih ovir v življenju. Zato smo se letos spraševali, zakaj mi v resnici razumemo študente. Ko smo se ozrli okoli sebe, pa smo ugotovili, da smo se tudi zaposleni in predavatelji v življenju kar lovili in da so bile naše poti tudi ovinkaste. Ko si že nekje, se zdi, da je šlo gladko do tja, a če ne pozabiš, kako si potoval skozi izzive in ovire, še kako dobro veš, da ni bilo tako.

Zato je naš današnji Dan osebnih spoznanj namenjen našim ovinkom. Ja, vsi jih imamo. Pogovarjajmo se o njih! Življenje naredijo bolj pestro, zavedanje, da se da, tudi če naletiš na serpentine, pa nam vsem daje pogum, da s potjo nadaljujemo.

Hvala, ker potujete z nami!

Vaša Abitura in Fakulteta za komercialne in poslovne vede

© 2016 - 2023 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki