Vabljeno predavanje: Komuniciranje po meri kovidskega človeka

Vabljeno predavanje: Komuniciranje po meri kovidskega človeka

Vljudno vas vabimo na gostujoče predavanje z naslovom Komuniciranje po meri kovidskega človeka, ki ga bo izvedel dr. Dan Podjed.

Predavanje bo v četrtek, 1. 4. 2021, ob 16.30.

Predavanje bo na daljavo. Obvezna je predhodna prijava na referat-vis@abitura.si. Pred predavanjem vam bomo posredovali povezavo do dogodka.

O predavatelju:
Dr. Dan Podjed je antropolog, ki si je za poslanstvo zadal snovanje tehnologij po meri ljudi in okolja. Dela kot znanstveni sodelavec na Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU. Je tudi izredni profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti in svetovalec na Inovacijsko-razvojnem inštitutu Univerze v Ljubljani. Leta 2010 je ustanovil Mrežo za aplikativno antropologijo EASA in jo vodil do leta 2018, zdaj pa je njen izvršni svetovalec. Leta 2013 je zasnoval dogodek Why the World Needs Anthropologists, ki je postal osrednje globalno stičišče aplikativne antropologije. Leta 2019 je izdal odmevno knjigo Videni, v kateri je pojasnil, zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo s pomočjo pametnih telefonov in drugih naprav. Leta 2020 je izšla njegova knjiga Antropologija med štirimi stenami, v kateri je opisal, kako je spoznaval družbo in sebe med pandemijo covid-19.

 

 

© 2016 - 2024 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki