Obujanje spominov naših diplomantov – Dejan Hutar, inženir varovanja

Obujanje spominov naših diplomantov – Dejan Hutar, inženir varovanja

Dejan Hutar, inženir varovanja
diplomiral 2018
zaposlen v slovenski vojski (od leta 2006)

Zakaj ste izbrali prav Abituro, ko ste se odločali za svoj študij in kakšni so vaši spomini na Abituro?
Abituro in študij na Abituri sem izbral zaradi višje stopnje izobrazbe in s tem povezane možnosti napredovanja na delovnem mestu. Za študij sem se odločil poleti 2014, ko sem izvedel za študijski program Varovanje na Abituri, ki se zelo ujema z mojim poklicem in lahko svoje bogate izkušnje, ki sem jih pridobil v vseh letih dela v Slovenski vojski, ustrezno nadgradim. Ustrezala pa mi je tudi lokacija šole in ugodna cena. S programom in študijem sem bil zelo zadovoljen in lahko rečem, da sem se definitivno odločil prav. Pridobil sem veliko znanja na področju varovanja, tako da so se moja pričakovanja uresničila. Kakšni pa so spomini? Ko pomislim na Abituro, najprej pomislim na prijazno osebje, strokovne in profesionalne profesorje ter pridobljeno znanje.

Katere prednosti ima študij na Abituri in ali ste kaj pogrešali?
Prednosti študija na Abituri vidim v zelo profesionalnih in strokovnih profesorjih z ogromno izkušnjami iz prakse in s terena in pa v ugodni šolnini. Tudi način dela je bil zelo korekten. Večinoma smo študirali študentje z rednimi službami in vse se je dalo predhodno dogovoriti s profesorji in zaposlenimi, ki so razumeli naše razmere in jih poskušali kar v največji meri upoštevati. Odnosi s profesorji so bili korektni in profesionalni. Kaj sem pogrešal? Pogrešal nisem ničesar.

Ali je študij vplival na vašo osebnost in ali se je po diplomi vaše delo kaj spremenilo?
Študij je vplival name s tega vidika, da sem ponovno dobil občutek za učenje in spoznanje, da nikoli ni prepozno za učenje. Trenutno se moje delo ni spremenilo, je še vedno enako.

Kakšno je bilo vaše študijsko, in kakšno obštudijsko življenje? Ste med študijem pridobili tudi kakšna zanimiva poznanstava?
Študijsko življenje je bilo na trenutke kar stresno. Ko sem bil v drugem letniku, sem bil službeno odsoten v tujini in sem letnik opravil s pomočjo razumevajočih profesorjev, tako da so mi omogočili, da sem z njimi kontaktiral preko elektronske pošte. Prav tako sem bil pri pisanju diplomskega dela v tujini. Vsa ta odsotnost pa ni bila ovira, da študija ne bi uspešno zaključil. Zelo sem zadovoljen in ponosen nase, da sem kljub takšni službi uspel dokončati študij, tudi s pomočjo domačih in seveda lastne želje po znanju in višji izobrazbi. Seveda pa zaradi svoje odsotnosti med študijem nisem pridobil nekih posebnih poznanstev.

Kateri je vaš najljubši spomin na Abituro? … Kaj pa slab?
Mogoče ko smo pri predmetu Ukrepi varnostnega osebja praktično izvajali ukrepe in prijeme … Slabega pa ni, se ne spomnim.

Kaj bi svetovali tistim, ki se danes odločajo za študij na Abituri? Ali tistim, ki tam že študirajo?
Svetoval bi jim, da se odločijo za študij kljub zaposlenosti. In če vedo, zakaj so se odločili za študij, potem to ne bo noben problem.

Zakaj naj se študentje odločajo za Abituro?
Odločajo naj se za Abituro, ker bodo sigurno pridobili znanje.

Po čem vam je in vam bo ostala Abitura najbolj v spominu?
Abitura mi bo ostala v spominu po prijaznem osebju in po odličnih profesorjih.

Vaši cilji za naprej, ambicije …
Delovati v zasebnem varovanju kot varnostni inženir.

Bi za svoj študij ponovno izbrali Abituro?
Da, ponovno.

Bi za konec želeli kaj sporočiti vsem, ki se odločajo za študij na Abituri?
Odločite se za Abituro, ne bo vam žal!

 

© 2016 - 2021 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki