Ste športnik in vam je pomembna pridobitev izobrazbe med vašo športno kariero? Imate pozitivno stališče do študija in se zavedate, da je izobrazba zelo pomembna, da povečuje zaposlitvene možnosti in vpliva na osebnostno ravnovesje? Odločite se pravi čas

Ste športnik in vam je pomembna pridobitev izobrazbe med vašo športno kariero? Imate pozitivno stališče do študija in se zavedate, da je izobrazba zelo pomembna, da povečuje zaposlitvene možnosti in vpliva na osebnostno ravnovesje? Odločite se pravi čas

Če ste športnik ali športni trener, je pravi čas, da začnete s študijem že pred koncem svoje kariere. Če želite pridobiti višješolsko izobrazbo, je Abitura prava izbira za vas. Omogoča vam prilagoditve študija in študijske programe, ki vam bodo koristili pri delu in na področjih, povezanih s športom.

Na Abituri se lahko izobražujete v različnih študijskih programih: Gostinstvo in turizem, Ekonomist, Informatika, Varovanje, Velnes, Poslovni sekretar in Organizator socialne mreže. Vsi programi vam ponujajo znanja, s katerimi boste tudi po koncu športne kariere lahko uspešno delovali na področju športa.

Na Abituri posvečamo športnikom izjemno skrb in jih pri študiju podpiramo, tako vam omogočamo usklajevanje športne in študijske poti. Posebne prilagoditve študija omogočamo prav vsem športnikom, ki so registrirani kot tekmovalci in se aktivno udeležujejo tekmovanj.

Študij izvajamo v majhnih skupinah, nudimo pa vam tudi pripravo na izpite z gradivom v e-okolju, prilagoditve terminov opravljanja obveznosti in izpitnih rokov športnim in tekmovalnim obveznostim, individualne konzultacije, tutorski sistem, spletne učilnice …

Na Abituri je diplomiralo veliko znanih športnikov, nekateri pa so prav zdaj vključeni v naše programe.

Aktivno vlogo ima Abitura tudi pri skrbi za uspešno usklajevanje dvojne kariere športnikov na nivoju države. Pri svojem delu upošteva rezultate raziskavo z naslovom Priprava na drugo kariero v času ukvarjanja z vrhunskim športom, ki je rezultat sodelovanja Fakultete za komercialne in poslovne vede, Olimpijskega komiteja Slovenije in Slovenske olimpijske akademije. Zbrali so podatke o izkušnjah športnikov z usklajevanjem študija in športa v Sloveniji in tujini od več kot 500 oseb, ki se ukvarjajo ali so povezane s športom. Ugotovili so, da se zavedajo pomena pridobitve izobrazbe med športno kariero, imajo pozitivna stališča do študija in menijo, da je izobrazba zelo pomembna, da povečuje zaposlitvene možnosti in vpliva na osebnostno ravnovesje. Motivirani so za doseganje uspeha na področju športa in študija in so pri tem uspešni, kar opažajo tudi predavatelji. Pri uveljavljanju prilagoditev pri študiju imajo precej pozitivnih izkušenj.

Abitura vam omogoča vse prilagoditve, ki so pomembne študentom aktivnim športnikom: možnost manjšega obsega obvezne prisotnosti na predavanjih in na vajah in individualni dogovor za termine izpita izven rednih izpitnih rokov, pomembna pa je tudi pomoč (tutorjev, profesorjev), individualne obravnave in študij v e-okolju.

Abitura s svojimi visokošolskimi učitelji aktivno deluje tudi na področju zagotavljanja kakovostne podpore športnikom študentom, predavateljica fakultete pa je soustvarjalka sistemskih rešitev na področju dvojne kariere in članica komisije za podelitev Certifikata Športnikom prijazno izobraževanje.

Abitura je skupaj s športniki in številnimi ljubitelji športa, gibanja in zdravega življenja sodelovala v najbolj množnični skupinski vadbi, 15. septembra, na Glavnem trgu v Celju.

20180915_095209 20180915_102256 20180915_102307 20180915_110943 IMG-4567f11956cd21076bdcc989d63dea4e-V IMG-fdd0363dee803c4d256628a3a9e27116-V

© 2016 - 2021 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki