V četrtek, 11. oktobra 2018, smo na Abituri, višji strokovni šoli, sprejeli novo generacijo študentov

V četrtek, 11. oktobra 2018, smo na Abituri, višji strokovni šoli, sprejeli novo generacijo študentov

Študentke in študente je v uvodnem nagovoru pozdravila ravnateljica, mag. Breda Perčič, in jim podala nekaj nasvetov, da bodo čim uspešneje obvladali številne preizkušnje in izkoristili kar največ priložnosti, ki jih bodo imeli med študijem. Kljub odrekanju, ki ga študij zahteva, kljub neprespanim nočem in stresu naj zahtevajo znanje, kompetence, ki so ključnega pomena za njihovo karierno pot, za kar pa so odgovorni v veliki meri tudi sami, tega se morajo zavedati. Opozorila jih je na pomen predavanja, ne glede na to, da prisotnost na njih za izredne študente ni obvezna. Sodelovanje na predavanjih je nenazadnje povezano tudi z medsebojnim sodelovanjem, s spoznavanjem novih ljudi, z ustvarjanjem in širjenjem svoje mreže, tako pomembne za lastno kariero. Mreža ljudi, ki v predavalnicah, pri delu, v življenju drug drugega spodbujamo pri iskanju znanja in dela, pri vzpostavljanju poslovnih in drugih vezi, je naša prednost.

Marko Skarlovnik je študente v nadaljevanju seznanil z osnovnimi napotki za študij, s sistemom priznavanja znanja, organiziranostjo spletne strani šole, posebej še spletnega referata, s knjižnico, z načini obveščanja in jih opozoril tudi na druženje in družabno življenje, na katerega ne smejo pozabiti. V zadnjem delu uvodnega seminarja je nazorno predstavil še E-učilnico in sodelovanje v njej.

Imeti v rokah diplomo, pridobiti naziv, je zadovoljujoč občutek, seveda pa je z njim povezano pridobivanje uporabnega znanja in mnogih kompetenc, kar študij prinaša, je bil zaključek uvodnega srečanja.

Vsem študentom želimo uspešno in prijetno študijsko leto!

43595744_996995133817873_8824041160382087168_n

 

© 2016 - 2024 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki