Izjemne izkušnje na partnerski Visoki školi strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS)

Izjemne izkušnje na partnerski Visoki školi strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS)

Med 11. in 15. decembrom 2023 smo v okviru projekta mobilnosti (Erasmus+) obiskali Visoko školo strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS) v Beogradu, s katero smo že pred tem podpisali bilateralne dogovore o sodelovanju, in sicer o izmenjavi izkušenj, realizaciji mobilnosti predavateljev in študentov, sodelovanju na konferencah in možnostih skupnih projektov ter sodelovanju v raziskovalnem delu.

 

Na petdnevnem obisku smo se srečali z najvidnejšimi predstavniki ITS, ki pokrivajo različna področja delovanja institucije; z dr. Mileno Ilić, pomočnico direktorja za poslovne operacije in projekte, dr. Slavkom Pokornijem, svetovalcem direktorja, dr. Srđanom Barzutom, vodjem projekta Erasmus+, Nino Stojanović, vodjo projektnega centra in drugimi. 

 

Obisk je bil bogata izkušnja. Sami smo se srečali z izjemno tesno povezavo šole in podjetja, s priložnostjo študentov, da čas študija preživijo v idealnem okolju za bodoče inženirje, to je v najsodobnejšem tehnološkem centru na področju informacijskih tehnologij – podjetja Comtrade. Tako so študentje vseskozi vpeti v realno poslovno okolje in sodelujejo z več kot 1000 uspešnimi inženirji, kar dejansko povezuje najboljšo teorijo z najsodobnejšo prakso.

 

Ob tej priložnosti smo predstavili značilnosti slovenskega izobraževalne ga sistema, posebej tudi delovanje Abiture in Fakultete za komercialne in poslovne vede in dogovorili njihove obiske v Sloveniji.

© 2016 - 2024 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki