Medical center in Afrodita v Rogaški Slatini ter Terme Olimje – 13. marec 2017

Medical center in Afrodita v Rogaški Slatini ter Terme Olimje – 13. marec 2017

V Medical centru so se študentje programa Velnes srečali z balneologijo, eno najstarejših ved, ki proučuje načine zdravljenja z naravnimi zdravilnimi sredstvi, ki se lahko uporabljajo za preventivo, zdravljenje ali rehabilitacijo različnih bolezenskih stanj. V zdravstvene namene se uporablja naravna mineralna vode (po vsem svetu priznani Donat Mg) za pitne kure, kopeli ali inhalacije, ogljikov dioksid v suhih ali vodnih kopelih, različne obloge iz peloidov in zelišč ter klimatske danosti. Zdravilnost rogaške vode dokazujejo številne analize in raziskave ter nešteto zadovoljnih gostov iz Slovenije in tujine, katerim so se pridružili tudi študentje Abiture, programa Velnes. Afrodita kozmetika, ki je vodilna v kozmetičnih izdelkih in storitvah, je študente navdušila s prijetnim okoljem in strokovno razlago o različnih izdelkih in postopkih izdelave.

Svoje doživetje celotne ekskurzije in tudi velnesa v Termah Olimje pa je na kratko strnila študentka Rosana Cvahte:

Strokovna ekskurzija – zdravilna, dišeča, sladka in topla …

Na sončen marčevski ponedeljek smo se odpravili na ekskurzijo, ki jo je v okviru predmeta Oblikovanje in trženje velneških proizvodov organizirala mag. Slavka Gojčič. Pridružila se nam je tudi ravnateljica, mag. Breda Perčič.
Najprej smo se ustavili v Rogaški Slatini, v Medical centru Rogaška. Izvedeli smo veliko koristnega o njihovi zdravilni vodi Donat Mg in jo tudi poskusili. Še posebej čarobne so bile legende o nastanku tamkajšnjih izvirov.

Nato smo obiskali družbo Kozmetika Afrodita, kjer je že v avli dišalo, sadni vonji so se mešali s cvetličnimi, kar je poleg certifikatov in priznanj, ki jih je družba prejela skozi svoj razvoj, tudi potrdilo, da so njihovi proizvodi res naravnega izvora. V njihovi trgovini smo številne kreme, pilinge, mousse … lahko preizkušali in tudi kupili.

Po nekaj kilometrih smo se pripeljali v Podčetrtek v Terme Olimia, kjer nas je čakalo kosilo. V odličnem in gostoljubnem sprejemu se nam je predstavilo nekaj njihovih zaposlenih, iz katerih je vel neverjeten entuziazem in zadovoljstvo s svojim delom. Zaupali so nam koristne napotke za našo kariero. Za češnjo na torti pa je bil obisk in doživljanje storitev v velneškem centru Wellness Orhidelia. Nekaj nas je najprej zaplavalo v intimno osvetljenem bazenu, z vijolično svetlobo na dnu, z jakuzziji, umetnim dežjem, resnično pravljično, Tisoč in ena noč. Drugi pa so se najprej ogreli v različnih savnah in si privoščila sladkorno-cimetov piling in čokoladne obloge. Posebej za nas študente Abiture je zdravilec iz Mauriciusa zaigral na planetarni gong, ki oponaša zemeljski prazvok in s svojimi vibracijami deluje zdravilno. Pa še zvočne posode, sadni prigrizki, zeliščni čaj … res nepozabno. Doživeli smo veliko več, kot smo pričakovali.

Rosana Cvahte

© 2016 - 2021 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki