Študentje na ogledu oddelka informacijske tehnologije podjetja Gorenje

Študentje na ogledu oddelka informacijske tehnologije podjetja Gorenje

Podjetju Gorenje se zahvaljujemo za topel sprejem in odlično izpeljano strokovno ekskurzijo, dne 22. 4. 2017. Posebna zahvala gre gospodu Robertu Pozniču in njegovi ekipi sodelavcev, ki so si vzeli čas v poznih popoldanskih urah. Ekskurzija je bila organizirana za študente Abiture in FKPV, v okviru predmeta Zbirke podatkov, študijskega programa Informatika.

Po registraciji in opravljenih formalnostih v vratarnici smo vstopili v poslovno stavbo Gorenja. Po uvodnem pozdravu smo bili deležni splošne predstavitve Gorenja, ki ji je sledila predstavitev oddelka informacijske tehnologije. Na predstavitvi sta poleg gospoda Roberta Pozniča, ki je študent FKPV in vodja programerjev skupine Aplikacije, sodelovala še namestnik direktorja IT gospod Martin Kopušar in vodja oddelka Sistemi. Vsi skupaj so nam razkrili zelo zanimive informacije v smislu izzivov oddelka IT Gorenje.

Sledil je ogled strežniške in kontrolne sobe, kjer smo videli fizično IT opremo Gorenja, nadzorne monitorje ter ponovno prišli do zanimivih informacij.

Za zaključek smo si ogledali eno od najbolj tehnološko dovršenih proizvodnih linij v Evropi, ki temelji na robotih in avtomatizaciji. Spoznali smo proces proizvodnje in vlogo informatike v njem. Jedro delovanja predstavlja poslovni informacijski sistem SAP, ki krmili celotno proizvodnjo podjetja.

Vsak od nas je Gorenje zapustil s posebnimi občutki, poln vtisov in občudovanja. V upanju, da bi imeli še kdaj možnost tako zanimive predstavitve, se vsem še enkrat najlepše zahvaljujemo in želimo obilo poslovnih uspehov v prihodnje.

Študentje Abiture in FKPV s predavateljem mag. Darkom Golcem

© 2016 - 2021 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki