Vabilo na online srečanje o možnostih v okviru Erasmus+ mobilnosti

Vabilo na online srečanje o možnostih v okviru Erasmus+ mobilnosti

Žal je pandemija posegla tudi na področje mobilnosti študentov. Verjamemo, da se bo do poletja stanje izboljšalo. Ker smo prejeli že kar nekaj povpraševanja s strani naših študentov o možnosti dotacij in koriščenju le-te, smo se odločili, da organiziramo online srečanje o možnosti Erasmus+ mobilnosti.

V četrtek, 11. 2. 2021 ob 10.00 bomo na online srečanje povabili agencijo iz Grčije, Algoos, ki nam bo predstavila možnost opravljanja prakse. Algoos nudi brezplačno namestitev, 3 obroke dnevno in mesečni zaslužek (poleg Erasmus+ dotacije) od 250 EUR do 850 EUR.

Za udeležbo na dogodek se prosimo prijavite na elektronski naslov mojca.novak@abitura.siNa podlagi prijave vam bomo posredovali vse potrebne informacije ter navodila za vstop v aplikacijo online srečanja.

Usposabljanje v tujini povečujeta možnosti za zaposlitev

Nova študija kaže, da 92 % delodajalcev pri kandidatih išče takšne osebnostne lastnosti, kakršne lahko program še okrepi, kot so strpnost, samozavest, sposobnost reševanja problemov, radovednost, poznavanje lastnih močnih in šibkih lastnosti ter odločnost. Glede na teste, opravljene pred odhodom v tujino in po vrnitvi domov, so študenti Erasmus pri teh osebnostnih lastnostih ocenjeni višje že pred začetkom izmenjave, ob povratku pa se ta razlika v povprečju poveča za 42 % v primerjavi z ostalimi študenti.

Program Erasmus študentom ne daje samo več možnosti za zaposlitev, temveč tudi širi njihova obzorja in bogati njihove družbene stike.

Vse ostale informacije si lahko pogledate na naši spletni strani https://www.abitura.si/o-abituri/mednarodno-sodelovanje/erasmus/ ali nas kontaktirate na elektronski naslov mojca.novak@abitura.si ali po telefonu 03/428-55-32.

© 2016 - 2024 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki