Video natečaj Banke Slovenije, prijave do 30. aprila 2021

Video natečaj Banke Slovenije, prijave do 30. aprila 2021

Spoštovani,

vstopili smo v svetovni teden denarja, ki ga finančne ustanove vsako leto obeležujemo konec marca. Letos prvič svetovni teden denarja (Global Money Week) poteka pod okriljem OECD, od 22. do 28. marca 2021 pa se bo tudi v Banki Slovenije zvrstilo kar nekaj dejavnosti. Med drugim bomo izvedli bančne ure za osnovnošolce in dijake, pripravili smo tudi kviz o poznavanju delovanja centralne banke, ki je dostopen na naših družbenih omrežjih, posebej pa vas želimo povabiti k sodelovanju na video natečaju za mlade.

Banka Slovenije kot centralna banka v Republiki Sloveniji spremlja trende na področju plačil in v zadnjih letih vse več pozornosti in naporov usmerja v raziskovanje in razvoj sodobnejših načinov plačevanja, ki bi lahko predstavljali nov korak v evoluciji denarja in plačil.

Srednješolce in študente ter njihove mentorje vabimo, da se prijavijo na video natečaj na temo Denar prihodnosti. Vse ustvarjalce pozivamo, da pripravijo kratke videoposnetke, v katerih nam bodo predstavili svojo vizijo in ideje, kako bomo plačevali v prihodnosti.

Prijave lahko zainteresirani oddajo do 30. aprila 2021 na naslov natecaj@bsi.si, videoposnetke pa pričakujejo do 25. junija 2021.

Več o natečaju si lahko preberete na: https://www.pf.uni-lj.si/media/video.natecaj.banke.slovenije.pdf

Za dodatne informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu natecaj@bsi.si ali na telefonski številki 01 47 19 780.

Vljudno vabljeni.

 

© 2016 - 2021 Abitura, Višja strokovna šola, vse pravice pridržane. | Piškotki