V prvem letniku študent opravi:
- vse obvezne predmete v obsegu 39 KT
- vse predmete enega izmed izbirnih modulov (Kulinarične in strežne veščine ali Osnove gostinstva) v obsegu 8 KT
- praktično izobraževanje I. v obsegu 13 KT
Prostoizbirni predmet izbere študent med predmeti, ki jih ponuja program Gostinstvo in turizem v različnih modulih, ali med predmeti, ki jih ponujajo drugi študijski programi.
1. LETNIK |
||
Št. | Predmet | KT |
1. | Strokovna terminologija v tujem jeziku 1 | 6 |
2. | Poslovno sporazumevanje in vodenje | 6 |
3. | Ekonomika podjetja | 3 |
4. | Ekonomika turizma | 4 |
5. | Pravni predpisi | 4 |
6. | Poslovna informatika s statistiko | 4 |
7. | Osnove gastronomije | 4 |
8. | Turistična geografija in kulturna dediščina | 8 |
Modul: Kulinarične in strežne veščine (izbirni) | ||
1. | Kuharstvo z organizacijo dela 1 | 4 |
2. | Strežba z organizacijo dela 1 | 4 |
Modul: Osnove gostinstva (izbirni) | ||
1. | Osnove kuharstva | 4 |
2. | Osnove strežbe | 4 |
Praktično izobraževanje I. | 13 | |
SKUPAJ 1. letnik | 60 |
2. LETNIK |
||
Št. | Predmet | KT |
1. | Osnove projektnega menedžmenta | 3 |
2. | Trženje v turizmu | 4 |
3. | Strokovna terminologija v tujem jeziku 2 | 8 |
4. | Poslovanje prenočitvenih in prehrambnih obratov ali Poslovanje hotelov in turističnih agencij | 6 |
5. | Prostoizbirni predmet | 5 |
Modul: Projekti v gostinstvu (izbirni) | ||
1. | Gastronomija | 6 |
2. | Kuharstvo z organizacijo dela 2 | 7 |
3. | Strežba z organizacijo dela 2 | 4 |
Modul: Projekti v turizmu (izbirni) | ||
1. | Strokovna terminologija v tujem jeziku 3 | 8 |
2. | Dopolnilne turistične dejavnosti | 9 |
Modul: Wellness turizem (izbirni) | ||
1. | Strokovna terminologija v tujem jeziku 3 | 8 |
2. | Wellness turizem | 5 |
3. | Kulinarika za vitalnost | 4 |
Praktično izobraževanje II. | 12 | |
DIPLOMSKO DELO | 5 | |
SKUPAJ 2. letnik | 60 |
*Posamezni modul bomo izvajali ob minimalnem številu 20 vpisanih študentov.